Cubicles/Study Carrels at Webster Library

We’ve heard from several of you about the lack of study carrels/cubicles in the newly renovated spaces at Webster Library.

The cubicles of the style you refer to are being phased out as part of the Webster Library Transformation Project.  Once the Transformation is complete all silent study spaces at the Webster Library will be contained within closed rooms, such as the new reading rooms currently available on LB3. 

The new reading rooms include a new contemporary style of individualized study space, or carrel. These new spaces feature partitions that are significantly lower than the old style cubicles in order to provide improved visibility, lighting and security. The facing partition (30 cm) and the side partitions are meant to help limit distractions.

 However,  as a result the comments we have received on this issue, we have decided to re-examine the design of the carrels to be placed in the renovated 2nd and 4th floors of the transformed Webster Library.

We are exploring the possibility of having a carrel design that will still allow improved visibility, lighting and security but which would have higher partitions to provide greater isolation from distractions.

Thank you for your comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s